Over ons

“Fit worden, Fit zijn, Fit blijven!”
De fysiotherapeuten van Fysioteam ART zijn enthousiaste en betrokken specialisten op hun vakgebied. De diverse specialismes vullen elkaar perfect aan, waardoor we u altijd een passende oplossing voor uw klachten kunnen bieden. Onze fysiotherapeuten zijn actief in Geldermalsen, Culemborg en Tiel.
specialisten over ons
Merel van Doorn
Merel van Doorn
BIG: 19913431804
Algemene Fysiotherapie,
Revalidatie
Sven Vermeulen
Sven Vermeulen
BIG: 59919563304
Algemene Fysiotherapie,
Sport / revalidatie,
Manuele therapie i.o.
Martin Kruger
Martin Kruger
BIG: 09034237904
Manuele therapie SOMT,
Sport / revalidatie
Joris Brinkkemper
Joris Brinkkemper
BIG: 29916738304
Algemene Fysiotherapie,
Handtherapie,
Kinderfysiotherapie (i.o.)
Helen van der Sluis
Helen van der Sluis
BIG: 39034649304
Manuele therapie SOMT,
Kaaktherapie,
Kiss Kidd
Dennis Verweij
Dennis Verweij
BIG: 49917466004
Sportfysiotherapie,
Sport / Revalidatie,
Runningtherapie
Erjan Dam
Erjan Dam
BIG: 99033400504
Algemene Fysiotherapie,
Bedrijfsfysiotherapie,
Ontspanningstherapie
Roy Otten
Roy Otten
BIG: 59034646604
Algemene Fysiotherapie,
Sport / revalidatie
Denise van Kats
Denise van Kats
BIG: 79924558904
Algemene Fysiotherapie,
Fysiofitness,
Lymfe/Oedeemtherapie,
Therapeutische steunkousen
Anita Winkel
Anita Winkel
Front office medewerker

Specialismes

Algemene fysiotherapie

Door de intensieve samenwerking van de therapeuten binnen Fysioteam ART wordt u altijd door de juiste therapeut of specialist geadviseerd. Indien wij het niet weten of kunnen, hebben we duidelijke afspraken en samenwerking met collega-therapeuten of medici om u goed te begeleiden.

Fysioteam ART streeft ernaar, mensen zo spoedig mogelijk hun activiteiten te laten hervatten. Of dit nu gaat om activiteiten in de thuissituatie of weer kunnen werken of sporten.

Alle Fysioteamtherapeuten zijn opgenomen in het BIG-register* en zijn lid van het Keurmerk Fysiotherapie.
* BIG = Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg

Manuele therapie

De manueel therapeut helpt u om uw gewrichten weer (beter) te kunnen bewegen. Hij of zij werkt veel samen met andere therapeuten om bewegingsbeperkingen te verminderen. Hierdoor worden klachten snel vermindert waardoor u zonder of met minder klachten weer kunt werken of sporten.

Manuele therapie heeft zich bewezen als een zéér effectieve methode bij:
 • nek- en schouderproblemen
 • rug-, nek-, heup- en liesklachten
 • gewrichtsbeperkingen en bewegingsbeperkingen die pijn veroorzaken
We passen manuele therapie toe:
 • bij pijnklachten en beperkingen tijdens dagelijkse activiteiten, sporten of gedurende uw werk
 • bij houding- of beweegproblemen
 • als voorbereiding op een heup-, knie-, schouder- of rugoperatie
 • bij zowel plotseling als geleidelijk ontstane klachten
Twijfelt u over uw lichamelijke klachten of (gewrichts)beweeglijkheid? Maak dan een afspraak voor advies bij één van onze (manueel) therapeuten.

Sportfysiotherapie & revalidatie

Fysioteam ART helpt bij een spoedig herstel van uw sportblessure. We onderzoeken het probleem en bekijken in hoeverre kracht, beweeglijkheid, coördinatie en conditie een rol spelen. Indien er een noodzaak is voor verder onderzoek, zullen we u daarbij adviseren.

Sportfysiotherapie, blessurebehandeling en revalidatie bestaan uit een combinatie van behandelvormen, bijvoorbeeld manuele therapie, medisch tapen en een specifiek oefen-/trainingsprogramma.

Een juiste opbouw van het herstelprogramma is van belang voor een goed herstel en het voorkomt nieuwe blessures.

De revalidatie na een operatie verloopt bij Fysioteam ART volgens bewezen protocollen. Bij het afsluiten van de sportrevalidatietherapie wordt een eindbeoordeling uitgevoerd en bespreken we onder andere de eventuele risico’s. Tot slot geven we advies voor verdere specifieke oefeningen of training voor behoud van het behaalde resultaat!

Sport Spreekuur

Bij Fysioteam ART, locatie J.F. Kennedylaan 1 Geldermalsen, is iedere week op de maandagavond van 17.00 uur tot 18.00 uur een vrij toegankelijk spreekuur voor sportblessures.

Hiervoor is géén verwijzing voor fysiotherapie noodzakelijk. Om wachttijden te voorkomen, verzoeken wij u vriendelijk om telefonisch een afspraak te maken. Wij hopen hiermee tegemoet te komen aan de vele vragen naar advies bij sportgerelateerde klachten, met name bij in het weekend opgelopen blessures.

Bekkenfysiotherapie

De bekkenfysiotherapeut behandelt klachten rond uw bekken en uw lage rug, zowel bij vrouwen, mannen, jong en oud. Klachten in het bekken leiden soms tot een klacht in de bekkenbodem en omgekeerd. Onze bekkenfysiotherapeut adviseert en helpt u om uw klachten te verminderen of te verhelpen. U krijgt daarbij altijd oefeningen, want u hebt zelf een actieve rol om weer volledig te herstellen!

De behandeling bestaat uit:
 • Informatie over uw klacht(en) in het buik- en/of bekkengebied.
 • Advies over ademhaling, houding, beweging, de dingen die u doet en vermijdt en toiletgedrag.
 • Het leren herkennen, trainen en op het juiste moment gebruiken van spieren rondom het bekken. De bekkenfysiotherapeut maakt daarbij soms gebruik van speciale apparatuur.

Bekkenfysiotherapie is een erkend specialisme binnen de fysiotherapie en wordt, mits u aanvullend verzekerd bent, vergoed door uw zorgverzekeraar. Het aantal behandelingen dat vergoed wordt, is afhankelijk van uw verzekeraar en uw pakket.

Handtherapie

Uw handen en polsen bestaan uit 27 botjes, 26 spieren en 3 grote zenuwen. Hierdoor kunt u uw hand op veel manieren bewegen. Van heel precies bij schrijven, tot stevig vastpakken bij het opendraaien van een potje. Helaas zijn er veel pols- en handklachten die belemmerend kunnen werken tijdens uw werk, hobby’s of sport. Een juiste behandeling door iemand met goed inzicht in de pols en hand is dan belangrijk; de handtherapeut.

De handtherapeut is uitstekend in staat u te helpen bij herstel na een overbelasting, sportletsel, breuk of operatie. Veel klachten zijn te behandelen zodat een operatie uitgesteld kan worden of zelfs niet meer nodig is.

U kunt bij ons onder andere terecht voor de behandeling aan onderstaande hand- en polsklachten:
 • Pijn in de pols of hand
 • Polsinstabiliteit; pijn
 • Nabehandeling van snijwonden
 • Botbreuken in pols of hand
 • Peesirritatie bij de duim (Quervain)
 • Peesoperaties in de hand
 • Tintelingen of een ander gevoel in de vingers(Carpaal tunnel syndroom)
 • Na een operatie aan de hand of pols

Oedeemfysiotherapie & manuele lymfedrainage

Een abnormale ophoping van vocht in het weefsel heet officieel oedeem. Oedeem is vaak het gevolg van een verstoord evenwicht tussen aanvoer en afvoer van vocht. Er zijn verschillende vormen van vochtophoping en de therapie bestaat uit een combinatie van verschillende mogelijkheden:

Manuele lymfedrainage bij vochtophopingen en littekens

Manuele lymfedrainage is een specifieke massagetechniek, die gericht is op vermindering van de vochtophoping door verbetering van de afvoer van de lymfevaten en lymfeknopen. Door bepaalde handgrepen kan het vocht verplaatst worden. Ook zijn er specifieke handgrepen om bindweefselverhardingen en littekens los te maken.

Oefentherapie bij vochtophopingen

Van groot belang voor de afvoer van overtollig vocht is de “spierpomp”. Tijdens het aanspannen van spieren (vooral in de benen) worden de aders en lymfebanen even dichtgedrukt en worden het bloed en lymfe omhoog verplaatst. Hierdoor kunnen bloed en vocht alleen maar naar boven richting het hart gaan.

Bandages of therapeutische steunkousen bij vochtophopingen

Door middel van het aanleggen van bandages wordt van buiten af druk aangebracht, die het uittreden van vocht tegengaat en de afvoer van lymfe ondersteunt. Wanneer de omvang van de arm of het been stabiel is, kan een therapeutische elastische kous worden aangemeten.

Lymftaping

In bepaalde situaties kan gebruik gemaakt worden van taping ter stimulatie van afvoer van overtollig vocht.

Runningtherapie

Runningtherapie is onder begeleiding van een fysio-runningtherapeut rustig (hard)lopen. Dit kan onder andere als behandeling bij stressklachten, sommige hart- en bloedvataandoeningen, bij suikerziekte en overgewicht. Runningtherapie wordt bij Fysioteam ART gegeven door fysiotherapeuten die zich als runningtherapeut hebben gespecialiseerd en nageschoold.

Wanneer en voor wie?

Runningtherapie kan ingezet worden:
 • Naast behandeling bij uw fysiotherapeut, psycholoog of diëtist.
 • Als u (tijdelijk) in een arbeidsongeschiktheidssituatie terecht bent gekomen.
 • Als je wilt werken aan je gezondheid, maar niet weet hoe je een opbouw maakt van te weinig naar minimaal 3 keer in de week bewegen.
Runningtherapie kent 3 toepassingen:
 • Bij herstel van klachten. Denk aan gewrichtsproblemen, stress, spanningen, depressie, burn out, etalagebenen (Claudicatio), hart- en vaataandoeningen.
 • Reïntegratie; terugkeer naar een werksituatie, sport of hobby. Bijvoorbeeld na een ziekte, periode van lichamelijke en/of psychische overbelasting, ongeluk (trauma) of operatie.
 • Preventie; voorkomen van klachten en ziekten. Denk aan overgewicht, vermoeidheidssyndromen, algehele verlaagde belastbaarheid, spier- of gewrichtsproblematiek, suikerziekte (Diabetes type 2), hart- en vaataandoeningen.

Bent u geïnteresseerd, neem graag contact met ons op.