Over ons

“Fit worden, Fit zijn, Fit blijven!”
De fysiotherapeuten van Fysioteam ART zijn enthousiaste en betrokken specialisten op hun vakgebied. De diverse specialismen vullen elkaar perfect aan, waardoor we je altijd een passende oplossing voor jouw klachten kunnen bieden. Onze fysiotherapeuten zijn actief in Geldermalsen en Culemborg. Ook voor manuele therapie in Geldermalsen en Culemborg kun je bij ons terecht. Maar ook bijvoorbeeld voor personal training in Geldermalsen.
specialisten over ons
Sven Vermeulen
Sven Vermeulen
BIG: 59919563304
Algemene Fysiotherapie,
Sport / Knie / Heup / Enkelrevalidatie,
Manuele therapie,
Fysiofitness
Martin Kruger
Martin Kruger
BIG: 09034237904
Manuele therapie SOMT,
Schouder / Elleboog / Hand/ Orthopedische revalidatie,
Psychosomatiek,
Arbeidsfysiotherapie en Coaching
Joris Brinkkemper
Joris Brinkkemper
BIG: 29916738304
Algemene Fysiotherapie,
Schouder / Elleboog / Handtherapie,
Kinderfysiotherapie i.o.,
COPD - ademtraining
Roy Otten
Roy Otten
BIG: 59034646604
Algemene Fysiotherapie,
Sport / Knie / Heuprevalidatie
Helen van der Sluis
Helen van der Sluis
BIG: 39034649304
Manuele therapie SOMT,
Kaaktherapie,
Duizeligheid,
Hoofd- en Nekpijn,
Baby-Kind Kiss
Cynthia Swets
Cynthia Swets
BIG: 09928406404
Algemene Fysiotherapie,
Fysiofitness,
Lymfe / Oedeemtherapie,
COPD
Anita van Mourik
Anita van Mourik
BIG: 39928174504
Algemene Fysiotherapie,
Kinderfysiotherapeut,
Fysiofitness,
Minor Kinderfysiotherapie,
Leefstijlcoaching bij kinderen
Anouk Leijtens
Anouk Leijtens
Algemeen Fysiotherapeut
Marit Nieuwenburg
Marit Nieuwenburg
Fysiotherapeut i.o.
Fitness
MamaFit
Groepslessen
Lisa Haakman
Lisa Haakman
Fysiotherapeut i.o.
Vrije fitness
Sportlessen
Anita Winkel
Anita Winkel
Front office medewerker
Linda van der Werf
Linda van der Werf
Front office medewerker
Anke Meijer
Anke Meijer
Back office medewerker

Specialismen

Algemene fysiotherapie

Door de intensieve samenwerking van de therapeuten binnen Fysioteam ART word je altijd door de juiste therapeut of specialist geadviseerd. Indien wij het niet weten of kunnen, hebben we duidelijke afspraken en samenwerking met collega-therapeuten of medici om je goed te begeleiden. Fysioteam ART streeft ernaar, jou zo spoedig mogelijk jouw activiteiten te laten hervatten. Of dit nu gaat om activiteiten in de thuissituatie of weer kunnen werken of sporten. Alle Fysioteamtherapeuten zijn opgenomen in het BIG-register* en zijn lid van het Keurmerk Fysiotherapie. * BIG = Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg

Manuele therapie

De manueel therapeut helpt je om je gewrichten weer (beter) te kunnen bewegen. Hij of zij werkt veel samen met andere therapeuten om bewegingsbeperkingen te verminderen. Hierdoor worden klachten snel vermindert waardoor je zonder of met minder klachten weer kunt werken of sporten. Manuele therapie heeft zich bewezen als een zéér effectieve methode bij:
 • nek- en schouderproblemen
 • rug-, nek-, heup- en liesklachten
 • gewrichtsbeperkingen en bewegingsbeperkingen die pijn veroorzaken
We passen manuele therapie toe:
 • bij pijnklachten en beperkingen tijdens dagelijkse activiteiten, sporten of gedurende uw werk
 • bij houding- of beweegproblemen
 • als voorbereiding op een heup-, knie-, schouder- of rugoperatie
 • bij zowel plotseling als geleidelijk ontstane klachten
Twijfel je over je lichamelijke klachten of (gewrichts)beweeglijkheid? Maak dan een afspraak voor advies bij één van onze (manueel) therapeuten.

Sportfysiotherapie & revalidatie

Fysioteam ART helpt bij een spoedig herstel van je sportblessure. We onderzoeken het probleem en bekijken in hoeverre kracht, beweeglijkheid, coördinatie en conditie een rol spelen. Indien er een noodzaak is voor verder onderzoek, zullen we je daarbij adviseren. Sportfysiotherapie, blessurebehandeling en revalidatie bestaan uit een combinatie van behandelvormen, bijvoorbeeld manuele therapie, medisch tapen en een specifiek oefen-/trainingsprogramma. Een juiste opbouw van het herstelprogramma is van belang voor een goed herstel en het voorkomt nieuwe blessures. De revalidatie na een operatie verloopt bij Fysioteam ART volgens bewezen protocollen. Bij het afsluiten van de sportrevalidatietherapie wordt een eindbeoordeling uitgevoerd en bespreken we onder andere de eventuele risico’s. Tot slot geven we advies voor verdere specifieke oefeningen of training voor behoud van het behaalde resultaat!

Bekkenfysiotherapie

De bekkenfysiotherapeut behandelt klachten rond je bekken en je lage rug, zowel bij vrouwen, mannen, jong en oud. Klachten in het bekken leiden soms tot een klacht in de bekkenbodem en omgekeerd. Onze bekkenfysiotherapeut adviseert en helpt je om je klachten te verminderen of te verhelpen. Je krijgt daarbij altijd oefeningen, want je hebt zelf een actieve rol om weer volledig te herstellen! De behandeling bestaat uit:
 • Informatie over je klacht(en) in het buik- en/of bekkengebied.
 • Advies over ademhaling, houding, beweging, de dingen die je doet en vermijdt en toiletgedrag.
 • Het leren herkennen, trainen en op het juiste moment gebruiken van spieren rondom het bekken. De bekkenfysiotherapeut maakt daarbij soms gebruik van speciale apparatuur.
Bekkenfysiotherapie is een erkend specialisme binnen de fysiotherapie en wordt, mits je aanvullend verzekerd bent, vergoed door je zorgverzekeraar. Het aantal behandelingen dat vergoed wordt, is afhankelijk van je verzekeraar en je pakket.

Handtherapie

Je handen en polsen bestaan uit 27 botjes, 26 spieren en 3 grote zenuwen. Hierdoor kun je je hand op veel manieren bewegen. Van heel precies bij schrijven, tot stevig vastpakken bij het opendraaien van een potje. Helaas zijn er veel pols- en handklachten die belemmerend kunnen werken tijdens je werk, hobby’s of sport. Een juiste behandeling door iemand met goed inzicht in de pols en hand is dan belangrijk; de handtherapeut. De handtherapeut is uitstekend in staat je te helpen bij herstel na een overbelasting, sportletsel, breuk of operatie. Veel klachten zijn te behandelen zodat een operatie uitgesteld kan worden of zelfs niet meer nodig is. Je kunt bij ons onder andere terecht voor de behandeling aan onderstaande hand- en polsklachten:
 • Pijn in de pols of hand
 • Polsinstabiliteit; pijn
 • Nabehandeling van snijwonden
 • Botbreuken in pols of hand
 • Peesirritatie bij de duim (Quervain)
 • Peesoperaties in de hand
 • Tintelingen of een ander gevoel in de vingers(Carpaal tunnel syndroom)
 • Na een operatie aan de hand of pols

Oedeemfysiotherapie & manuele lymfedrainage

Een abnormale ophoping van vocht in het weefsel heet officieel oedeem. Oedeem is vaak het gevolg van een verstoord evenwicht tussen aanvoer en afvoer van vocht. Er zijn verschillende vormen van vochtophoping en de therapie bestaat uit een combinatie van verschillende mogelijkheden:

Manuele lymfedrainage bij vochtophopingen en littekens

Manuele lymfedrainage is een specifieke massagetechniek, die gericht is op vermindering van de vochtophoping door verbetering van de afvoer van de lymfevaten en lymfeknopen. Door bepaalde handgrepen kan het vocht verplaatst worden. Ook zijn er specifieke handgrepen om bindweefselverhardingen en littekens los te maken.

Oefentherapie bij vochtophopingen

Van groot belang voor de afvoer van overtollig vocht is de “spierpomp”. Tijdens het aanspannen van spieren (vooral in de benen) worden de aders en lymfebanen even dichtgedrukt en worden het bloed en lymfe omhoog verplaatst. Hierdoor kunnen bloed en vocht alleen maar naar boven richting het hart gaan.

Bandages of therapeutische steunkousen bij vochtophopingen

Door middel van het aanleggen van bandages wordt van buiten af druk aangebracht, die het uittreden van vocht tegengaat en de afvoer van lymfe ondersteunt. Wanneer de omvang van de arm of het been stabiel is, kan een therapeutische elastische kous worden aangemeten.

Lymftaping

In bepaalde situaties kan gebruik gemaakt worden van taping ter stimulatie van afvoer van overtollig vocht.