Wil je beter worden in golf?

Datum: 27 augustus 2018 / Geef een reactie /

In ons vorige artikel hebben we uitgelegd hoe het proces werkt om nieuwe bewegingen aan te leren of bewegingen te perfectioneren. Het is natuurlijk leuk als je golftechniek er soepel en mooi uitziet. Echter, uiteindelijk wil je gewoon beter worden en er nog meer plezier uit halen, toch?
In dit artikel willen we enkele praktische tips met jullie delen die je direct de volgende keer dat je gaat golfen kunt toepassen. Deze tips zijn allen gebaseerd op de theoretische uitleg uit ons vorige artikel. Lees deze graag nog eens door voor de onderbouwing van onderstaande tips.

Tip 1: Kopieër een ander
Dit is één van de best werkende leermethodes. Dit proces is onder andere betrokken bij leren lopen, fietsen en iedere nieuwe beweging die gaat maken. Zoek iemand of beelden van iemand die een beweging die jij graag wilt leren heel goed beheerst. Kijk goed naar hoe iemand dat doet, en kopieer deze beweging exact. Het risico is groot dat je vergelijkbare resultaten gaat krijgen als de persoon die je kopieert.

Tip 2: Focus waar je naartoe wilt
Heb je ooit geprobeerd om niet in de berm te raken met je fiets? Of niet aan een roze olifant te denken? Ons brein is niet in staat om ergens “niet” aan te denken. Als de bal niet van de baan mag raken, is de kans veel groter dat dit gaat gebeuren. Focus je alléén op wat je wel wilt bereiken en je zult makkelijker het resultaat behalen wat je wenst.

Tip 3: Oefening baart kunst
Deze uitspraak kennen we allemaal, maar hoe makkelijk is het om iets te proberen en dan te zeggen: “dit werkt niet”. Als je iets wilt leren heeft dat tijd, geduld en regelmatige beoefening nodig. De één leert makkelijker dan de ander, maar iedereen heeft oefening nodig om een beter mens en een betere speler te worden.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *