Tenniselleboog?

Datum: 20 maart 2018 / Geef een reactie /

Heeft u wel eens pijn aan de zijkanten van uw elleboog? Last van een stijve onderarm na het golfen? Mogelijk heeft u een golferselleboog ontwikkeld.
De elleboog is een complex gewricht dat bestaat uit 3 botdelen, 5 gewrichtsvlakken en vele spier-/ peesbundels om ervoor te zorgen dat deze uiterst precies en krachtig kunnen bewegen. Aan de binnen- en buitenkant van de elleboog zitten de spiergroepen bevestigd die buigen en strekken van de pols mogelijk maken. Wanneer deze bij activiteiten zoals golf, tennis, roeien of klussen herhaaldelijk worden belast kan dit pijnklachten veroorzaken. Dit zie je met name bij bewegingen die zich continu herhalen op dezelfde wijze. Bij een tenniselleboog gaat het om de buitenkant van de elleboog en de spiergroepen die de pols buigen. Deze spiergroepen zijn actief bij de rechterarm tijdens de swing.
Indien u last heeft, grijp dan snel in!
Oefening Elleboog 3 en Nek 1 op onze website kunnen u mogelijk helpen. Indien dit onvoldoende werkt raden wij u aan een afspraak te maken voor advies bij de (sport-)fysiotherapeut. Bel hiervoor naar 0345-577273.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *