Oedeemfysiotherapie & manuele lymfedrainage

Datum: 26 september 2017 / Geef een reactie /

Annette Hanegraaf werd eerder dit jaar moeder van zoon Luuk. Zij moet hem nu regelmatig missen, want haar verlof is inmiddels twee maanden afgelopen. Met de kersverse moeder is ons team van specialisten weer op volle sterkte. Annette is gespecialiseerd in oedeemfysiotherapie en manuele lymfedrainage.

Oedeem of kramp?
Heeft u last van vochtophoping in armen, benen of borsten? Of heeft u vaak vermoeide benen of kramp? Oedeemfysiotherapie en/of manuele lymfedrainage bieden mogelijkheden om diverse klachten te behandelen. U kunt dan denken aan klachten die samenhangen met de behandeling van kanker, bijvoorbeeld na een chemokuur of bestralingen of door medicatie. Vochtophopingen ontstaan ook vaak na een operatie. Door middel van manuele lymfedrainage zorgt Annette voor vermindering van de vochtophoping door verbetering van de afvoer door de lymfevaten en lymfeknopen. Daarnaast is zwachtelen of het dragen van steunkousen een manier om de aan- en afvoer van vocht te reguleren.

Oefeningen
Fit worden, fit zijn en fit blijven vragen ook inzet van uzelf. Door middel van oefeningen die u thuis kunt doen, wordt de ‘spierpomp’ getraind door het afwisselend aan- en ontspannen van spieren bij het bewegen. Dit veroorzaakt een aanzuigende werking op het vocht uit de ledematen en helpt de aan- en afvoer te reguleren.

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Bel dan (0345) 57 72 73


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *