De ideale golf techniek

Datum: 26 juni 2018 / Geef een reactie /

Waarschijnlijk ben je al vanaf de 1e keer dat je golft bezig je techniek te verbeteren. Je techniek wordt vergeleken met “de ideale techniek”. Het is de vraag of de ideale techniek wel bestaat. Verschillende onderzoeken tonen aan dat dit niet het geval is. De heer Peter J. Beek schreef in 2011 enkele interessante artikelen over hoe je het beste een (nieuwe) beweging kan leren of perfectioneren.

In dit artikel geven we jullie 3 tips hoe je je techniek duurzaam kunt verbeteren.

Tip 1: Niet nadenken maar doen

Wanneer iemand veel kennis heeft over een beweging of handeling gaat men hier over nadenken tijdens de handeling. Dit zie je o.a. terug in topsport. In een ontspannen training lukt alles en op het moment dat het moet komt het er niet uit. Wanneer ons brein bewust betrokken is bij een automatische beweging vertraagd de snelheid en is het resultaat dus anders.
Het is dus van belang om je hoofd leeg leeg te houden tijdens een automatische handeling zoals bij golf. Denk impliciet, in metaforen of aan een vergelijkbare situatie. Hierbij vertraagd de bewegingssnelheid niet.

Tip 2: Focus op iets buigen van je eigen lichaam

Het blijkt dat een prestatie ruim verbeterd wanneer er sprake is van een externe focus. Een voorbeeld hiervan is de bal, de golfclub, het doel van de slag of een punt in de verte. De prestatie verminderd wanneer men de aandacht op het eigen lichaam heeft.

Tip 3: Variëer

Tot slot is de duurzaamheid van training extreem van belang. Wanneer je uren op de driving range hebt gestaan om je slag te perfectioneren is het wenselijk dat het effect de volgende sessie nog merkbaar is. Dit komt het beste tot zijn recht wanneer je zoveel mogelijk variatie toepast in je training. Dit kan met verschillende ballen, clubs, omgevingen, swing types of snelheden. Het komt het beste tot zijn recht wanneer dit random door elkaar wordt toegepast.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *