FYSIOTHERAPIE VIDEOCONSULT

Veel cliënten zijn zeer enthousiast over onze videoconsulten, opgestart in de corona periode.

Hoe werkt een fysiotherapie videoconsult bij Fysioteam ART?

Voor een videoconsult heb je een computer met microfoon en camera of webcam nodig. Het consult is ook mogelijk via een tablet of smartphone. Je maakt een persoonlijke afspraak met de therapeut. Deze neemt online contact met je op, via een beveiligde omgeving.

Onze therapeut bespreekt je klachten, beantwoordt je vragen, bekijkt je bewegingen en legt je uit welke oefeningen er gedaan dienen te worden voor herstel. Waar nodig stuurt de therapeut bij. Daarnaast ontvang je een link naar filmpjes met uitleg van de voor jou geschikte oefeningen. Je hebt dus altijd toegang tot de oefeningen. We werken met een beveiligde videoverbinding en beveiligde online oefeninstructies, zodat jouw privacy verzekerd is.

Wat zijn de voordelen van een fysiotherapie videoconsult?

  • Laagdrempelig: Als reizen lastig of pijnlijk is, word je thuis geholpen
  • Flexibel: Je plant je afspraak op een tijdstip dat jou goed uitkomt
  • Locatieonafhankelijk: Waar je ook bent, je krijgt direct een professioneel advies
  • Praktisch: We kunnen meekijken naar je werkplek en je werk- en bureauhouding
  • Efficiënt: Je bespaart reistijd en hoeft niet te wachten in de wachtruimte
  • Effectief: Onze fysiotherapeut kan de bewegingen en oefeningen op afstand observeren en beoordelen

Is een fysiek consult beter dan een videoconsult?

Het videoconsult is een extra service die we bieden. In een aantal gevallen is het geen vervanging van de fysieke consulten, maar in meerdere gevallen is videoconsulting uitermate geschikt als onderzoek- en behandeloptie. Op beeld kunnen we in heel veel gevallen zien wat er aan de hand is en je een passend advies geven. Wanneer je plotseling klachten hebt en je zorgen maakt, kunnen we je middels een videoconsult snel helpen. En als je al eens in onze praktijk geweest bent, kan het videoconsult een handige oplossing zijn voor de controlebehandelingen.

Natuurlijk blijf je van harte welkom voor een fysiek consult. En vanzelfsprekend zullen onze therapeuten je adviseren langs te komen voor een fysiek consult als zij verwachten je op die manier beter te kunnen helpen. Want uiteindelijk gaat het erom dat jij snel verbetering ervaart in jouw pijn- of beweegklachten. Daarvoor zoeken we samen met jou graag de beste manier!

Worden de kosten van een videoconsult voor fysiotherapie vergoed?

Zorgverzekeraars zien een video of telefonisch consult als een reguliere behandeling. Als je verzekerd bent voor fysiotherapie, worden de kosten voor een video of telefonisch consult door de zorgverzekering vergoed op dezelfde wijze als bij een bezoek aan onze praktijk. Wanneer je hierover vragen hebt, adviseren we je om contact op te nemen met je zorgverzekeraar.

Kan ik ook langskomen voor reguliere fysiotherapie?

Naast een videoconsult kun je natuurlijk ook nog gewoon kiezen voor reguliere fysiotherapie in een van onze praktijken in Geldermalsen of Culemborg. Of ga specifiek voor een specialist in manuele therapie in Geldermalsen of Culemborg. Maar ook voor bijvoorbeeld personal training kun je bij ons terecht in Geldermalsen.

Hoe maak ik een afspraak voor een videoconsult?

Voor vragen of het inplannen van afspraken kun je ons van maandag tot vrijdag van 8.00 – 17.00 uur bereiken via:
0345 - 57 72 73
info@fysioteam-art.nl

  • Geen verwijzing nodig van je huisarts
  • Vergoeding via elke zorgverzekeraar
  • Kwaliteitskeurmerk Fysiotherapie
  • 33 jaar ervaring


Vergoeding afhankelijk van je polisvoorwaarden
Fysioteam ART heeft Contracten met alle verzekeraars
Achmea
ENO
Zilveren Kruis
DSW
CZ
ASR