FYSIOTHERAPIE BIJ PARKINSON

Het ontstaan van Parkinson

De ziekte van Parkinson ontstaat doordat cellen in de hersenen minder van de stof dopamine aanmaken. De ziekte van Parkinson kenmerkt zich door een aantal lichamelijke kenmerken zoals, trillen, traagheid in bewegen en spierstijfheid. Deze verschijnselen komen echter niet bij elke Parkinson-patiënt voor. Naast de lichamelijke klachten zijn er veel klachten die minder zichtbaar zijn, zoals plasproblemen, moeite met de stoelgang en slaapproblemen. Ook kunnen er problemen zijn met het denken, geheugenklachten of moeite om meerdere handelingen gelijktijdig uit te voeren.

De behandeling bij Parkinson

Tijdens je eerste afspraak bespreken we je klachten en inventariseren we wat er in het dagelijks leven minder goed of zelfs helemaal niet meer gaat. Daarnaast worden een aantal bewegingen getest. Daarna bespreken we de behandelmogelijkheden met je. Wanneer je problemen ervaart bij dagelijkse activiteiten, een verminderde conditie hebt of het bewegen veel moeilijker gaat, is het juist belangrijk dat je actief blijft. Onder begeleiding wordt er veilig gewerkt aan verbetering of behoud van je zelfstandigheid. Het uiteindelijke doel is dat je zo min mogelijk beperkingen ervaart tijdens je dagelijks leven en hobby’s. Ook proberen we de achteruitgang zoveel mogelijk tegen te gaan.

Aangesloten bij het Parkinsonnet

Onze gespecialiseerde therapeut is aangesloten bij het ParkinsonNet.

Wat kun je verwachten?

  • Verbetering van je beweeglijkheid en coördinatie
  • Verdere achteruitgang zoveel mogelijk tegengaan
  • Meer vertrouwen in je lichaam

Fysioteam ART - Samen in beweging voor een fijner leven

We helpen je graag op onze locaties in Geldermalsen. Wil je eerst wat meer informatie? Neem dan contact met ons op. Mocht je niet naar één van de praktijklocaties kunnen komen, dan is ook een telefonisch consult een mogelijkheid. De start van de revalidatie kan op verwijzing van een arts ook thuis gebeuren.

Wanneer je last hebt van andere klachten kun je ook terecht in onze andere praktijk in Culemborg. Ook voor manuele therapie in Geldermalsen en Culemborg kun je bij ons terecht.

  • Geen verwijzing nodig van je huisarts
  • Vergoed via elke zorgverzekeraar
  • Behandeling starten binnen 24 uur
  • Werkdagen open van 7:00 tot 21:00 uur
  • Kwaliteitskeurmerk Fysiotherapie
  • 33 jaar ervaring
  • 10 specialisten op 5 locaties

Vergoeding afhankelijk van je polisvoorwaarden
Fysioteam ART heeft Contracten met alle verzekeraars
Achmea
ENO
Zilveren Kruis
DSW
CZ
ASR