Manuele therapie Geldermalsen

Waarom zou je naar een van onze manueel therapeuten gaan?

Onze manueel therapeuten bieden erg veel waarde in het beste bewegen van je gewrichten. Door meer beweeglijkheid verbetert ook de houding van je lichaam. Wij zorgen er samen met jou voor, door middel van manuele therapie in Geldermalsen, dat jij je hobby’s en werk weer zonder zorgen kunt doen.

De specialisten van Fysioteam-ART maken gebruik van speciale technieken om de klachten zo snel mogelijk te laten minderen of zelfs geheel weg te nemen. Voor diverse soorten klachten is uit onderzoek en praktijk gebleken dat manuele therapie in Geldermalsen écht veel waarde geeft.

Hoelang duurt het voordat je verschil merkt met manuele therapie Geldermalsen?

Negen van de tien keer merk je meteen de werking. Dit zal je merken aan een betere vrijheid van beweging en minder pijn bij beweging. Het houdt niet op bij het behandelen zelf. Je krijgt opdrachten voor bewegen en advies mee van onze specialisten. Zo blijf je de uitkomst beter maken en voorkom je in de toekomst klachten doordat je gewrichten meer aan kunnen. Denk aan je nek, schouder of bekken.

Welke klachten zijn te begeleiden met manuele therapie in Geldermalsen?

Er zijn vele soorten klachten waarmee je terecht kan bij één van onze specialisten in manuele therapie in Geldermalsen. Hieronder een greep uit het brede scala aan klachten dat wij elke dag zien:

 • Hoofd- en nekpijn (bijv. samen met het beperkt kunnen bewegen van je wervelkolom);
 • Klachten aan nek en schouder (bijv. met uitstraling naar je arm);
 • Duizeligheid (bijv. bij het bewegen van je nek);
 • Klachten aan de kaak (bijv. samen met nekklachten of stress);
 • Klachten aan schouder (bijv. met het beperkt kunnen bewegen van je nek);
 • Klachten aan de lage rug (bijv. met uitstraling naar je been);
 • Klachtren aan de hoge rug (bijv. samen met rib- en borstpijn);
 • Klachten aan de heup.

Kortom, heb je ergens last van? Plan dan graag een afspraak met één van onze manueel therapeuten.

Welke technieken worden gebruikt bij manuele therapie?

Onze manueel therapeuten passen diverse manuele technieken toe. Het grootste deel wordt omschreven als zachte technieken. Terwijl manipuleren vaak als “kraken” wordt verteld. Manuele therapie is een vorm van algemene fysiotherapie.

Andere locaties voor manuele therapie?

Niet alleen in Geldermalsen hebben wij manueel therapeuten. Je kunt ook terecht in Culemborg voor manuele therapie! Ook voor andere behandelingen kun je terecht in Geldermalsen en Culemborg. Maar ook bijvoorbeeld voor personal training in Geldermalsen.

 • Geen verwijzing nodig van je huisarts
 • Vergoeding via elke zorgverzekeraar
 • Behandeling starten binnen 24 uur
 • Werkdagen open van 7:00 tot 21:00 uur
 • Kwaliteitskeurmerk Fysiotherapie
 • 33 jaar ervaring
 • 10 specialisten op 5 locaties


Veelgestelde vragen over manuele therapie Geldermalsen


Wat is het verschil tussen fysiotherapie en manuele therapie?
Om het verschil duidelijk te maken, dien je te denken aan het onderscheid in zachte en harde delen in het lichaam. Zo houdt een fysiotherapeut zich bezig met zachte delen in het lichaam (banden spieren of pezen), en een manueel therapeut met de harde delen in het lichaam (gewrichten of wervelkolom).
Wat valt er onder manuele therapie?
Onder manuele therapie valt gespecialiseerde onderzoeken en behandelingen van de gewrichten in je lichaam. Vaak wordt bij manuele therapie gebruik gemaakt van de handen (=manus) bij de behandelingen. Hieruit komt dan ook het begrip 'manuele therapie' voort.
Wat gebeurt er bij manuele therapie?
Het hoofddoel van manuele therapie is jouw gewrichten soepeler en beweegbaarder te maken door middel van manipulatie. Manipulatie is een het geven van een korte impuls aan het te behandelen gewricht. Deze impuls zorgt ervoor dat het gewricht direct al beweeglijker wordt en de pijn in het gewricht minder is.
Is manuele therapie gevaarlijk?
Vaak noemen mensen manuele therapie ook wel 'kraken'. Dit klinkt vrij gevaarlijk. Dit is echter niet het geval. De bewegingen worden namelijk altijd voorzichtig uitgevoerd. Negen van de tien keer hoor je niet eens gekraak.
Hoe snel werkt manuele therapie?
Meteen na de eerste behandelingen zijn de effecten van manuele therapie voelbaar. Je pijn neemt af en je beweeglijkheid neem toe. De behandeling die onze specialisten geven zijn volledig afgestemd op jouw doelen en voorkeuren. Zo weten we zeker dat we jouw doel behalen!
Heb je een verwijzing nodig voor manuele therapie?
Voor het volgen van manuele therapie heb je geen verwijzing nodig, maak gerust een afspraak en kom langs in onze praktijk. Afhankelijk van jouw polisvoorwaarden worden de behandelingen zelfs vergoed!

Vergoeding afhankelijk van je polisvoorwaarden
Fysioteam ART heeft Contracten met alle verzekeraars
Manuele therapie Geldermalsen - logo achmea
Manuele therapie Geldermalsen - logo eno
Manuele therapie Geldermalsen - logo zilveren kruis
Manuele therapie Geldermalsen - logo dsw
Manuele therapie Geldermalsen - logo cz
Manuele therapie Geldermalsen - logo asr