Manuele therapie Culemborg

Wanneer manuele therapie in Culemborg?

De manueel therapeut is expert op het gebied van toetsing en therapie om problemen in de wervels op te lossen. Ook bij andere klachten aan een gewricht, waarbij pijn en beperking van bewegen een rol spelen, kan manuele therapie helpen. Het doel van manuele therapie is:
  • Je helpen bij het soepel bewegen van je gewrichten;
  • dat jij je spieren weer goed gebruikt;
  • je houding en beweging beter maken.

Welke klachten zijn te verhelpen met manuele therapie?

Bij klachten als pijn in je nek, schouder of rug kun je bij onze manuele therapeuten in onze praktijk in Culemborg terecht. Maar ook als je last hebt van je heup, enkel, knie of gewrichten in je hand. Bij klachten hoog en laag in de rug, werkt manuele therapie in Culemborg ook erg goed. Het is bewezen dat mensen met deze klachten die zich snel melden bij een manuele therapeut, minder lang en minder heftig klachten hebben. Heb je klachten in je kaak of ben je vaak duizelig wanneer je jouw nek beweegt? Ook dan kun je terecht bij onze manuele therapeuten.

Wat kan manuele therapie in Culemborg voor jou precies doen?

Door middel van manuele therapie zorgen wij er met jou voor dat je jouw gewrichten snel beter kan bewegen. Onze therapeuten zorgen ervoor dat pijnvrij bewegen weer de standaard wordt. De invloed van manuele therapie in Culemborg is vaak direct te zien. Na één afspraak voel je direct al een vooruitgang van de vrijheid in bewegen en een afname van de pijn. Bij Fysioteam ART wordt de therapie geheel gemaakt op jouw eigen doel en voorkeur.

Hoe ziet een behandeling bij manuele therapie in Culemborg eruit?

Bij een eerste afspraak zal onze manueel therapeut je wat vragen stellen. Denk hierbij aan vragen over het bestaan van de klachten, wanneer de klachten optreden, hoelang de klachten al bestaan en wanneer je minder of juist meer last hebt van de klachten.

Hierop volgt een onderzoek van de therapeut. Hierin beoordeelt de therapeut jouw houding en manier van bewegen. Daarbij worden de specifieke gewrichten waar je last van hebt onderzocht. Op basis van al deze data samen, vormt de therapeut een diagnose.

In overleg met jou, bepaalt onze therapeut of er behandeld kan worden of dat je wordt doorverwezen naar een arts. Hierbij geeft de manueel therapeut de rapportage van het onderzoek door aan de arts.

Wanneer ervoor gekozen wordt om te behandelen, zal de behandeling als volgt verlopen. Onze therapeuten maken gebruik van bepaalde bewegingen in je gewrichten. Hiermee wordt eventueel verminderde beweeglijkheid herstelt of een te veel aan bewegen gestabiliseerd. Dit wordt veelal gedaan met training.

De therapeut kan ook gebruik maken van manipulaties. Je kent dit misschien wel als ‘kraken’. Hiermee worden gewrichten wat sneller bewogen. Tijdens deze manipulatie kun je een knappend geluid horen. Veel patiënten ervaren dit als een kort, vreemd gevoel. Over het algemeen wordt het dus niet per se ervaren als pijnlijk.

Onze manuele therapeuten passen diverse technieken toe, zo ook oproepende technieken. Hierbij oefent de therapeut druk uit met de hand om jouw gewrichten in beweging te krijgen.

Wat is een manueel therapeut?

Een manueel therapeut heeft na zijn of haar opleiding tot fysiotherapeut nog een extra opleiding gedaan in manuele therapie. Deze opleiding duurt gemiddeld vijf jaar. Omdat er diverse opleidingen tot manueel therapeut bestaan, hebben manuele therapeuten diverse handelwijzen en visies. Onze therapeuten bespreken met jou welke het best bij je past. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan.

Maak een afspraak

Wil je van pijn en klachten af? En wil je voelen welke positieve invloed manuele therapie in Culemborg voor jou heeft? Plan dan een afspraak in via de telefoon of online met één van onze manueel therapeuten. Je kunt voor manuele therapie ook terecht in Geldermalsen. Maar voor personal training in Geldermalsen. Ons behandelcentrum vind je in Geldermalsen of Culemborg.

Sinds kort hebben wij ook een specialist voor dry needling culemborg. Verder ben je ook bij ons aan het juiste adres voor kinderfysiotherapie Culemborg. Neem contact op en stel je vraag!
  • Geen verwijzing nodig van je huisarts
  • Vergoeding via elke zorgverzekeraar
  • Behandeling starten binnen 24 uur
  • Werkdagen open van 7:00 tot 21:00 uur
  • Kwaliteitskeurmerk Fysiotherapie
  • 33 jaar ervaring
  • 10 specialisten op 5 locaties
 

Veelgestelde vragen over manuele therapie Culemborg

 
Wat is het verschil tussen fysiotherapie en manuele therapie?
Een onderscheid is te maken tussen de delen van het lichaam waar de therapieën hun focus op hebben. Zo richt de fysiotherapeut zich op de zachte delen in het lichaam. Hierbij moet je denken aan pezen of spieren en banden. Een manueel therapeut heeft de focus op de harde delen in het lichaam. Denk hierbij aan gewrichten of de wervelkolom.
Wat valt er onder manuele therapie?
Het is een vorm van therapie waarbij deskundig onderzoek gedaan wordt naar de gewrichten in het lichaam. Hierbij wordt dan de juiste behandeling gedaan. Bij het gros van de therapieën, worden de handen (=manus) gebruikt. Hier komt dan ook de naam manuele therapie vandaan.
Wat gebeurt er bij manuele therapie?
Deze vorm van therapie richt zich op het beter en soepeler laten bewegen van de gewrichten in je lichaam. Dit wordt gedaan door middel van manipulatie. Dit is een korte en snelle impuls naar het gewricht dat niet soepel beweegt. De pijn in het gewricht wordt hierdoor minder en het beweegt vaak direct al wat beter.
Is manuele therapie gevaarlijk?
Manuele therapie wordt in de volksmond vaak 'kraken' genoemd. Dit klinkt heftig, maar dat is manuele therapie vaak niet. Het is geen gevaarlijke therapie, de bewegingen worden namelijk altijd secuur gedaan. Vaak hoor je niet eens gekraak. Echter, de invloed van manuele therapie is vaak direct te merken: je pijn neemt af en je mobiliteit verbetert.
Hoe snel werkt manuele therapie?
De invloed van deze therapie zijn vaak direct merkbaar. Je voelt meteen na de eerste afspraak al een minder pijn en vooruitgang in je vrijheid in bewegen. Fysioteam ART stemt de therapie geheel af op jouw voorkeur en doel. Zo gaan we samen zo goed en zo snel mogelijk voor jouw doel!
Heb je een verwijzing nodig voor manuele therapie?
Nee, deze heb je niet nodig. Je kunt gewoon zelf bij ons komen. Behandelingen kunnen zelfs vergoed worden, dit hangt af van jouw polisvoorwaarden.
 
Vergoeding afhankelijk van je polisvoorwaarden
Fysioteam ART heeft Contracten met alle verzekeraars
Manuele therapie Culemborg - logo achmea
Manuele therapie Culemborg - logo eno
Manuele therapie Culemborg - logo zilveren kruis
Manuele therapie Culemborg - logo dsw
Manuele therapie Culemborg - logo cz
Manuele therapie Culemborg - logo asr