FYSIOTHERAPIE NA SCHEUR IN VOORSTE EN/OF ACHTERSTE KRUISBAND

Klachten bij een scheur in voorste en/of achterste kruisband

Binnen in het kniegewricht liggen twee kruisbanden die van belang zijn in de voor- en achterwaartse stabiliteit van de knie. Wanneer het onderbeen blijft staan en het bovenbeen doordraait kunnen de kruisbanden scheuren. Ook bij het overstrekken van de knie kunnen de kruisbanden scheuren. Vaak is het een snelle ongecontroleerde en gecombineerde beweging waarbij een kruisband scheurt, bijvoorbeeld tijdens het sporten. Vaak voelt de knie daarna minder stabiel. Het gevoel alsof je ‘door de knie heen zakt’. Ook zal er zwelling optreden van de knie wat het bewegen van de knie beperkt. Vaak is er naast schade aan de kruisband ook schade aan de binnenste of buitenste knieband, de binnenste of buitenste meniscus.

De behandeling bij een scheur in voorste en/of achterste kruisband

De gespecialiseerde fysiotherapeuten van Fysioteam ART helpen je met het verbeteren van de stabiliteit en beweeglijkheid van de knie. Afhankelijk van je doelen kan een operatie om de kruisband te laten vervangen nodig zijn. Steeds vaker zien we dat, juist door een gerichte opbouw in training, er niet geopereerd hoeft te worden. Onze fysiotherapeuten kunnen je hierover informeren en je begeleiden. Als er geen operatie noodzakelijk is, zal het herstel vaak ook minder lang duren. De revalidatie bestaat uit het trainen van de kracht en de stabiliteit van de knie.

Behandeling na operatie aan de kruisband (VKB-AKB reconstructie)

Wanneer je wordt geopereerd aan de gescheurde kruisband, volgt er een revalidatie-traject van minimaal negen maanden tot een jaar. Dit komt doordat de nieuwe kruisband moet ingroeien en de knie weer helemaal getraind moet worden om er weer “alles” mee te kunnen. Samen met je fysiotherapeut zal er een behandelplan worden opgesteld waarin je doelen van werk en sportactiviteiten zullen worden gepland.

Het uiteindelijke doel van de behandeling is weer kunnen werken en je hobby’s en sport weer kunnen beoefenen.

Wat kun je verwachten?

  • Opbouw van spierkracht
  • Soepeler bewegen
  • Je knie weer zo goed mogelijk kunnen gebruiken

Fysioteam ART - Samen in beweging voor een fijner leven

We helpen je graag op onze locaties in Geldermalsen en Culemborg. Ook voor manuele therapie in Geldermalsen en Culemborg kun je bij ons terecht. Maar ook bijvoorbeeld voor personal training in Geldermalsen. Of ga je toch liever voor een telefonische intake of videoconsult?

Wil je eerst meer informatie? Neem even contact met ons op.

  • Geen verwijzing nodig van je huisarts
  • Vergoeding via elke zorgverzekeraar
  • Behandeling starten binnen 24 uur
  • Werkdagen open van 7:00 tot 21:00 uur
  • Kwaliteitskeurmerk Fysiotherapie
  • 33 jaar ervaring
  • 10 specialisten op 5 locaties

Vergoeding afhankelijk van je polisvoorwaarden
Fysioteam ART heeft Contracten met alle verzekeraars
Achmea
ENO
Zilveren Kruis
DSW
CZ
ASR