FYSIOTHERAPIE BIJ HARTAANDOENING OF HARTZIEKTEN

Het ontstaan van hartklachten

Er zijn veel oorzaken voor het minder goed of onvoldoende functioneren van het hart. Sommige mensen worden geboren met een hartafwijking of -ziekte. Anderen krijgen hier gedurende hun leven mee te maken. Ook ouder worden heeft invloed op het functioneren van het hart. Het hart wordt na verloop van tijd bij iedereen minder sterk. Bekende hartafwijkingen zijn slagaderverkalking, hartritmestoornissen of een lekkende hartklep. Door hartklachten kan je conditie sterk verminderen en ervaar je in het dagelijks leven wellicht beperkingen.

De behandeling bij hartklachten

Heb je door hartklachten een verminderde conditie of ben je minder fit dan voorheen? Dan is het juist belangrijk dat je actief blijft. Ook na een hartoperatie is het essentieel om je fitheid en conditie weer op te bouwen. We begrijpen dat dat best spannend kan zijn. Gelukkig kun je onder begeleiding van een fysiotherapeut veilig werken aan de verbetering van je lichamelijke conditie en die van je hart.

Het uiteindelijke doel van de behandeling is dat je zo min mogelijk beperkingen ervaart tijdens je dagelijks leven en het uitoefenen van je hobby’s. Je krijgt weer vertrouwen in je lichaam en durft actiever te leven. Ook proberen we verdere achteruitgang zoveel mogelijk tegen te gaan.

Wat kun je verwachten?

  • Verbetering van je (hart)conditie en spierkracht
  • Verdere achteruitgang wordt zoveel mogelijk tegengegaan
  • Meer vertrouwen in je lichaam

Fysioteam ART - Samen in beweging voor een fijner leven

We helpen je graag op onze locaties in Geldermalsen. Wil je eerst wat meer informatie? Neem dan contact met ons op. Mocht je niet naar één van de praktijklocaties kunnen komen, dan is ook een telefonische intake of videoconsult een mogelijkheid. En de start van de revalidatie kan op verwijzing van een arts ook thuis gebeuren.

Voor andere klachten kun je ook terecht in onze andere praktijk in Culemborg. Ook voor manuele therapie in Geldermalsen en Culemborg kun je bij ons terecht. Maar ook bijvoorbeeld voor personal training in Geldermalsen.

  • Geen verwijzing nodig van je huisarts
  • Vergoeding via elke zorgverzekeraar
  • Behandeling starten binnen 24 uur
  • Werkdagen open van 7:00 tot 21:00 uur
  • Kwaliteitskeurmerk Fysiotherapie
  • 33 jaar ervaring
  • 10 specialisten op 5 locaties

Vergoeding afhankelijk van je polisvoorwaarden
Fysioteam ART heeft Contracten met alle verzekeraars
Achmea
ENO
Zilveren Kruis
DSW
CZ
ASR