Leefstijlcoaching

Is jouw wens ook om

 • jezelf weer fijner te voelen
 • weer energie te hebben
 • en meer te kunnen genieten

Wat is nu eigenlijk leefstijl?

Leefstijl is de manier, jouw stijl, waarop je dingen doet. De behoefte om veel te bewegen, of juist niet, hetgeen je eet en hoeveel, of je een heel rustig en ontspannen of juist een gejaagd en gehaast leven leidt. Of je bewust of onbewust een gezond of ongezond leven leidt.

Er zijn verschillende redenen waarom je de keuze kunt maken voor leefstijlbegeleiding. De meeste mensen worden door hun huisarts, of de praktijkondersteuner van de huisarts, of een specialist geadviseerd (echt) iets aan hun leefstijl te gaan doen. Bijvoorbeeld om af te vallen, je bloeddruk te verlagen, stress te verminderen, beter te ontspannen, beter te slapen, of je belastbaarheid weer te verbeteren. Maar al deze voorbeelden zijn natuurlijk niet het belangrijkste doel. Meer en anders bewegen, anders eten en je ontspanning ervaren helpen je om een veel gezonder lichaam op te bouwen en dat heeft heel veel voordelen.

Je wordt niet alleen veel minder snel ziek, maar veel aandoeningen en beperkingen kun je gewoonweg voorkomen door anders te leven en te bewegen. Beweeg je klachten en sommige aandoeningen letterlijk weer weg. Je gezondheid, fitheid, vitaliteit, levensplezier en energie nemen weer toe.

Alleen jijzelf kunt jouw fitheid, jouw conditie, jouw kracht, je gewicht, je rust en je ontspanning opbouwen en onderhouden. Heel veel mensen hebben hebben hier echter veel moeite mee. Tijdens je eerste afspraak stellen we je gerichte vragen over je klachten en wensen. We helpen en begeleiden je op weg naar je wensen en doelen. Binnen de Beweegkuur doen we dit samen met Alice van Diëtistenpraktijk Eet en Leef en Marieke van Stappen in Leefstijl.

Het leefstijltraject

Het uiteindelijke doel is je fijner en beter voelen, zowel in je lichaam als in je hoofd. Een andere beleving krijgen over je eigen gezondheid! Dit gebeurt automatisch doordat je jezelf helpt gezonder te leven en dat levert na verloop van tijd altijd een beter gevoel op! Ervaren dat je veel meer, of misschien zelfs wel alles weer kunt doen, met energie.

Vooral weer meer kunnen genieten met geliefden, vrienden, tijdens je werk of tijdens tuinieren, sporten, klussen of andere hobby’s. Hoe fijn zou het zijn om op je oude dag nog te kunnen genieten van (je) kinderen en kleinkinderen? Het goede gevoel zelfstandig en met anderen weer in beweging te kunnen zijn.

Je kunt doorverwezen worden door een praktijkondersteuner of huisarts, maar natuurlijk ook zelf de keuze maken voor leefstijlbegeleiding door een van onze specialisten.

Het GLI-Beweegkuur programma

Het Beweegkuur-programma is een gecombineerd leefstijlprogramma op verwijzing van een arts of praktijkondersteuner(POH-er), gericht op het stap voor stap verbeteren van je leef-, eet-, slaap-, beweeg- en rustgewoontes(patronen). Het verminderen en onder controle krijgen van je gewicht is hierbij een van de doelen. Minstens zo belangrijk is dat je je lichamelijke fitheid verbetert, een fijner gevoel in je lijf ontwikkelt en “gezondheidswinst” beleeft. Dit betekent dat je zowel vanuit de praktijk als vanuit de wetenschap veel gezonder in je lichaam zit en dit ook zo voelt.

Het Beweegkuur-programma duurt 24 maanden en wordt door de meeste zorgverzekeraars vergoed.

Wat kun je verwachten?

 • Afvallen en een prettiger gevoel ervaren
 • Beter kunnen slapen en ontspannen
 • Jezelf lichamelijk en geestelijk (veel) belastbaarder voelen en meer aan kunnen
 • Ervaren wat je allemaal (weer) WEL kunt

Fysioteam ART - Samen in beweging voor een fijner leven

We begeleiden je graag op onze locaties in Geldermalsen en Culemborg. Ook voor manuele therapie in Geldermalsen en Culemborg kun je bij ons terecht. Maar ook bijvoorbeeld voor personal training in Geldermalsen.

 • Vergoeding via elke zorgverzekeraar
 • Behandeling starten binnen 24 uur
 • Werkdagen open van 7:00 tot 21:00 uur
 • Kwaliteitskeurmerk Fysiotherapie
 • 33 jaar ervaring
 • 10 specialisten op 5 locaties

Vergoeding afhankelijk van je polisvoorwaarden
Fysioteam ART heeft Contracten met alle verzekeraars
Achmea
ENO
Zilveren Kruis
DSW
CZ
ASR